Există două tipuri principale de ulei de migdale: dulce și amar.
Uleiul de migdale amare nu trebuie consumat sau aplicat pe piele, în timp ce uleiul de migdale dulci este o alegere mai sigură, cu proprietăți prietenoase cu pielea, conținând nutrienți benefici.
Vitamina A care se găsește în uleiul de migdale provine din două surse, un grup numit Retinoid și un alt grup numit Retinol. Aceasta ajută la stimularea regenerării celulare, iar antioxidanții la protejarea împotriva daunelor, inclusiv a celor induse de radiațiile UV.
Acest ulei de migdale dulci se găsește în două forme: rafinat și nerafinat, adesea denumit ""presat la rece"". Această distincție se referă la modul în care uleiul este obținut din migdale și pregătit pentru utilizare. Uleiul de migdale presat la rece, care presupune o extracție fără căldură ridicată sau solvenți chimici, este considerat deosebit de avantajos, deoarece acest proces ajută la păstrarea nutrienților esențiali din ulei.